تاریخ: يكشنبه 03 فرو 1404

راه فضیلت

کتاب راه فضیلت

کتاب راه فضیلت، مشتمل بر توصیه های اخلاقی و نصایح روحانی ، از سلسله دروس اخلاق آیت الله شیخ محسن فقیهی است که از سوی موسسه دارالثقلین امام عصر و انتشارات دارالعلم چاپ و منتشر گردیده است.
 

محتوای کتاب

کتاب حاضر در چهار فصل تدوین گردیده است؛ هر فصل یک موضوع محوری دارد و بخش های فرعی این فصل ها ، به نکات اخلاقی و عرفانی ذیل موضوع اصلی در بیان آیت الله فقیهی اختصاص یافته اند.

 

فصل اول: این فصل، به موضوع (جهاد اکبر) اختصاص دارد و به گزیده بیانات آیت الله فقیهی در موضوعاتی همچون معنای نفس، کمال طلبی، رابطه جهاد اکبر و جهاد اصغر، مقامات رسیدن به جهاد اکبر، رابطه قوای ظاهر و باطن، مراحل جهاد اکبر ، ملزومات جهاد اکبر و نتیجه جهاد اکبر می‌پردازد.
 

فصل دوم: موضوع این فصل ( اخلاص و ریا) است. این بخش با موضوع تفاوت ریا و سمعه آغاز می‌شود.برخی از عناوین و موضوعات فرعی این فصل به قرار زیر است؛ ریا در نماز، شرک اصغر، ریا در آخر الزمان، شرط ابقای عمل، ارتکاب عمل به نیت نقل برای دیگران، مقام مخلصین، معیاری برای اخلاص و نشانه اخلاص
 

فصل سوم: سومین فصل این کتاب درباره تواضع و تکبر است. آغاز این فصل بحث از شناخت مفهومی عجب و کبر و تفاوت آن دو است. در ادامه به موضوعاتی همچون عوامل عجب کمبودها، حب نفس، تمجید دیگران و توجیه عمل زشت و طلب کاری)، نشانه ظاهری عجب اقسام ابعاد و مراحل عجب و.. پرداخته است.

 

فصل چهارم: در این فصل به سلوک و مقامات آن اختصاص یافته است. نکات اخلاقی و عرفانی در این فصل موضوعات گوناگونی را در بر می گیرد. همه این موضوعات گوناگون حول شش مقام از مقامات سلوک يعنى توکل صبر شکر، رضا، زهد و یقین می چرخد؛ در این بخش نمونه هایی از زهد در سیره برخی علما؛ از جمله حاج شیخ عبد الكريم حائری شیخ انصاری و آیت الله بروجردی آورده شده است.

نویسنده

آیت‌الله شیخ محسن فقیهی از فقیهان و اصولیان برجسته حوزه علمیه قم است که آثار متعددی در زمینه فقه و اصول از ایشان به چاپ رسیده است. ایشان با بهره‌گیری از سال‌ها تدریس و تحقیق در حوزه، توانسته‌اند آثاری ماندگار در علوم اسلامی ارائه دهند.

ناشر

انتشارات دارالعلم در سال ۱۳۳۵ هجری شمسی و با هدف ترویج علوم دینی با عنوان مطبوعات دارالعلم در شهر مقدّس قم با همت مرحوم آیت الله احمد آذری قمی (ره) تأسیس گردید. بعدها این کتابفروشی به همّت مرحوم حاج حسن بیگدلی آذری (ره) و با نام انتشارات دارالعلم فصل جدیدی از فعّالیّتش را آغاز نمود و با تأسیس دو دفتر در شهر قم و یک دفتر در تهران، علاقمندی خود را به خدمت به اسلام و ترویج علوم دینی نمایان کرد. اینک این انتشارات با گذشت حدود شصت سال از عمر پربرکت خود و چاپ بیش از هزار عنوان کتاب و همکاری با مؤلّفین برجسته از جمله آقایان حمید محمدی، علی شیروانی، سیدعلی حسینی، مسعود عباسی زنجانی، محمدرضا طباطبایی و چندی دیگر بیش از پیش در پیشبرد اهداف خود مصمم بوده و امیدوار است به شایستگی پاسخگوی فرهیختگان محترم و اقشار علمی جامعه باشد.