پایگاه اطلاع رسانی حضرت آیت الله حاج شیخ محسن فقیهی
منتشره شده در پایگاه اطلاع رسانی حضرت آیت الله حاج شیخ محسن فقیهی (https://mohsenfaghihi.com)

صفحه اصلی > جلسه دوم اخلاق «مسیر بندگی»

جلسه دوم اخلاق «مسیر بندگی»

در سلسله جلسات اخلاقی «مسیر بندگی» مطرح شد: [1]

سه چالش بزرگ عصر یازدهمین پیشوای شیعیان [1]/شیعه واقعی کسی است که در تمام اوامر و نواهی، مطیع محض ائمه علیهم السلام باشد

 

سلسله جلسات درس اخلاق «مسیر بندگی» در دفتر فقیه عالیقدر، آیت الله محسن فقیهی، این هفته به مناسبت فرارسیدن شب میلاد باسعادت امام حسن عسکری (علیه‌السلام)، با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین دکتر رفیعی، استاد اخلاق حوزه علمیه، برگزار شد.

ایشان در ابتدای سخنان خود، ضمن تبریک این ایام خجسته و گرامیداشت یاد شهدای دفاع مقدس، به تبیین سه چالش اساسی در دوران حیات کوتاه و پربرکت آن حضرت پرداختند.
استاد سطوح عالی حوزه در تشریح نخستین چالش، به موضوع تردید برخی شیعیان در امامت حضرت عسکری (علیه‌السلام) اشاره کرده و با نقل حدیث «هیچ‌یک از پدرانم، مانند من به مصیبت شک و تردید این گروه در امر امامتم گرفتار نشدند.» افزودند: مهم‌ترین علل این تردید را دوری امام از مرکز شیعیان (مدینه) پس از انتقال اجباری به سامرا، گسترش تفکر واقفیه و تصور امامت سید محمد دانستند.
دکتر رفیعی در ادامه، با اشاره به ۳۲ معجزه نقل‌شده از امام در کتاب اثبات الوصیة، داستان دو تن از نوادگان امام کاظم (ع) که پیرو واقفیه بودند را روایت کردند که امام عسکری (ع) با علم غیب، نیاز مالی آن‌ها را تأمین فرمودند و این کرامت، شک آنان را در امر امامت برطرف ساخت.
استاد اخلاق حوزه به دومین چالش بزرگ آن عصر، یعنی تردید در ولادت حضرت حجت (عج)، پرداختند. ایشان بیان کردند که امام (ع) در شرایط دشوار امنیتی، تدابیری حکیمانه برای حفظ جان فرزند و اثبات ولادت ایشان اندیشیدند؛ از جمله اطعام گسترده ۱در شب ولادت و معرفی حضرت به خواص شیعه و غیر آن.
استاد اخلاق حوزه در بخش پایانی، به تبیین شاخصه‌های «شیعه تراز» پرداختند و دو ویژگی مهم آن را با اشاره به روایات، «ایثار و ترجیح دیگران بر خود» و «حضور در محل امر و غیبت از محل نهی» برشمردند و تأکید کردند که در روایت داریم «شِیعَتُنَا مَنْ یَتَّبِعُ آثَارَنَا وَ یَتَّبِعُنَا فِی جَمِیعِ أَوَامِرِنَا وَ نَوَاهِینَا» شیعه واقعی کسی است که در تمام اوامر و نواهی، مطیع محض ائمه علیهم السلام باشد.
گفتنی است، این سلسله جلسات درس اخلاق، سه شنبه شب هر هفته در دفتر فقیه عالیقدر حضرت آیت الله فقیهی واقع در صفاییه، کوی۲۵ برگزار می‌گردد.

 

 سه چالش بزرگ عصر یازدهمین پیشوای شیعیان [2]

 

فارسی

نشانی منبع: https://mohsenfaghihi.com/node/773

پيوند ها
[1] https://www.qudsonline.ir/news/1099774/در-سلسله-جلسات-اخلاقی-مسیر-بندگی-مطرح-شد-سه-چالش-بزرگ-عصر [2] https://media.qudsonline.ir/d/2025/10/01/3/1483540.jpg?ts=1759310732000