تاریخ: يكشنبه 31 خرداد 1405

آیت الله فقیهی: مبلّغان خود را به سلاح «حکمت‌ ورزی» و «موعظه نیکو» مجهّز و مسلّح سازند

 

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله محسن فقیهی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در آستانه ماه محرم الحرام، در پیامی خطاب به مبلّغان آورده است: فرارسیدن ماه عزای سیّد و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام، سرآغاز بازگشایی دانشگاه بزرگی است که همه بشریت، دانش‌پژوهان و متعلّمانِ این مجمع عظیم علم و معرفت هستند.

درس‌های این دانشگاهِ جهانی در کتاب‌های بزرگ بینش و دانش، توسط صاحبِ نهضت کربلا حضرت حسین بن علی، اولاد و اصحاب با وفای او صلوات الله علیهم أجمعین نگاشته شده و گنجینه‌ی غنیّ معرفتی را در اختیار حقیقت‌طلبان گذارده است.

در سوی دیگر, بشرِ سرگردانِ دنیای امروز, که از همه‌ی مکاتب و جهان‌بینی‌های مادی خسته شده است، به دنبال راه نجاتی می‌گردد تا کام تشنه‌ی حقیقت‌جوی خویش را از سرچشمه‌ی زلال و ناب آن سیراب نماید.
حلقه‌ی مفقوده بین آن گنجینه‌ی ارزشمند و این بشرِ حیران و سرگردان، «تبلیغ» است که اگر به درستی و با درک حقایق و ابعاد مختلف آن همراه شود، بشریت را در وادی حیات طیّبه وارد کرده و سعادت دنیوی و اخروی او را تأمین می‌کند.

نگرانیِ بجا و شایسته‌ی رهبری معظم انقلاب (دامت برکاته) در بیانات چند روز اخیرشان در باب تبلیغ، بیانگر آن است که حوزه‌های علمیه با همه تلاش‌ها و فعالیت‌هایی که داشته‌اند، هنوز تا آرمان اصلیِ خود _ که ایفای نقش در رساندن معارف و تعالیم حیات‌بخش اسلام عزیز به بشریتِ امروز است_ فاصله دارند.

نیل به این هدف والا و ارزشمند جز با همه‌جانبه‌نگری و مهندسی و ترسیم نقشه‌ی راه تبلیغ، امکان ندارد.
باید اندیشمندان و مسئولان حوزه با مشورت مراجع عظام تقلید و علما، این نقشه‌ی راه را با تأمّل و دقت در همه ابعاد آن، به طور جامع و کامل, ترسیم نمایند تا اساتید و طلاب عزیز بر طبق آن، با روحیه جهادی و فداکارانه، به رسالت خویش در ابلاغ معارف دین به انسان‌ها بپردازند.

از نقاط محوری که باید مورد عنایت خاص در طراحی نقشه‌ی راه تبلیغ قرار گیرد و مبلّغان عزیز به آن اهتمام ویژه داشته باشند، دو مسأله مهم «حکمت‌ورزی» و «موعظه نیکو» است.
همان‌طور که خداوند متعال در آیه شریفه «أُدعُ اِلی‌ سَبیلِ رَبِّکَ بِالحِکمَهِ وَ المَوعِظَهِ الحَسَنَه» فرموده‌، باید بشر را با «حکمت» که همان علم و دلیل و برهان است و «موعظه حسنه» که همان پند و اندرز نیکو است به سوی خداوند دعوت کرد.

لذا بر همه مبلّغان عزیز لازم است که خود را به این دو سلاح،مجهّز و مسلّح سازند؛ هم از سعی و کوشش در فراگیری علم و معرفت از محضر اساتید و علما دریغ نکنند و هم شیوه‌ها و ابزار گوناگون موعظه‌ی نیکو و دلنشین را فرابگیرند و بکار بندند.
مخصوصاً در ایّام ماه محرّم و صفر، همه ابعاد مختلف تاریخی، اخلاقی، اجتماعی، سیاسی و… نهضت عاشورا را مورد مطالعه قرار دهند و برای مردم بازگو نمایند و هم با مدارا، به‌ویژه با جوانان، با بیان و گفتار خیرخواهانه و دلسوزانه، آنها را به سوی خدا و اسلام عزیز دعوت کنند.
در پایان، مزید توفیقات مبلّغان عزیز را از خداوند متعال مسئلت می‌کنم و از همه آنها التماس دعا دارم؛ یا لیتنا کنّا معکم فنفوز فوزاً عظیماً.

محسن فقیهی
۲۸ ذی الحجه الحرام ۱۴۴۴

موضوع خبر: 

آخرین محتوای سایت

دیدار استاندار محترم قم با حضرت آیت‌الله حاج شیخ محسن فقیهی دام‌ظله
 حضرت آیت الله فقیهی: عمل و کارِ صادقانه برای مردم در تاریخ ماندگار خواهد شد./منش و روش...
اطلاعیه مراسم عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) در حسینیه دفتر آیت‌الله حاج شیخ محسن فقیهی دام‌ظله
  هم‌زمان با فرا رسیدن ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، مراسم عزاداری آن حضرت از شب...
دیدار شورای قضایی استان قم با حضرت آیت الله حاج شیخ محسن فقیهی دام‌ظله
  در دیدار شورای قضایی استان قم مطرح شد: تقدیر حضرت آیت الله فقیهی از خدمات قوه قضائیه...
محفل تکریم و تجلیل از اساتید معظم سادات حوزه علمیه قم، در دفتر فقیه عالیقدر حضرت آیت الله حاج شیخ محسن فقیهی دام‌ظله
  حضرت آیت الله فقیهی در محفل تکریم اساتید معظّم سادات: پیام عملی غدیر برای امروز ما...