تاریخ: يكشنبه 26 بهمن 1404

انتقاد آیت الله فقیهی از ساده‌انگاری برخی نسبت به شفاعت

انتقاد آیت الله فقیهی از ساده‌انگاری برخی نسبت به شفاعت
عضو جامعه مدرسین با انتقاد از این‌که برخی منبری‌ها مسأله شفاعت را ساده‌انگاری می‌کنند، گفت: این‌که گفته شود انسان می‌تواند هر گناهی اعم از حق‌الناس و حق‌الله را انجام دهد و سپس مورد شفاعت اهل‌بیت(ع) قرار بگیرد با هیچ‌یک از ادله فقهی سازگار نیست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت‌الله محسن فقیهی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ظهر امروز در جلسه تفسیر قرآن کریم که در مسجد سلماسی قم برگزار شد، به تفسیر آیه ۴۸ سوره بقره پرداخت و گفت: اعتقاد قوم بنی‌اسرائیل این بود که می‌پنداشتند اجدادشان در روز قیامت از آن‌ها شفاعت کرده و گناهانشان بخشیده می‌شود، اما خداوند در این آیه تصورات غلطی که این قوم داشتند را رد می‌کند.

وی افزود: خداوند در آیه مذکور انذار می‌دهد که از روزی بترسید که کسی به کار دیگری نیاید و شفاعت هیچ‌کس پذیرفته نشود، و عوض از کسی قبول نکنند، و هیچ یاری کننده و فریادرسی نخواهند داشت.

آیت‌الله فقیهی با بیان این‌که آیه یادشده باید در کنار آیه شریفه ۲۵ سوره انبیا تفسیر شود، عنوان کرد: بر اساس این آیه شریفه تنها کسانی که خداوند می‌خواهد می‌توانند شفاعت کنند‌ و آن‌ها نیز کسی جز انبیا و اوصیای الهی نیستند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به این‌که مسأله شفاعت یکی از مهم‌ترین مسائل مورد بحث در دین اسلام است، ابراز کرد: شفاعت شامل کسانی می‌شود که ایمان دارند و عمل صالح انجام می‌دهند، اما گاهی خطاهایی که حق‌الله است از آن‌ها سر می‌زند، زیرا حق‌الناس با توبه و شفاعت بخشیده نمی‌شود.

وی با انتقاد از این‌که برخی منبری‌ها درباره مسأله شفاعت ساده‌انگاری می‌کنند، تأکید کرد: امروزه برخی تنها به بیان یک یا چند روایت در زمینه شفاعت در روز قیامت بسنده می‌کنند، درحالی‌که یک فرد باسواد و مجتهد می‌داند که باید میان همه آیات و روایات را جمع کرد و سپس نسبت به یک مسأله حکم داد.

آیت‌الله فقیهی خاطرنشان کرد: این‌که گفته شود انسان می‌تواند هر گناهی اعم از حق‌الناس و حق‌الله را انجام دهد و سپس مورد شفاعت اهل‌بیت(ع) قرار بگیرد با هیچ‌یک از ادله فقهی سازگار نیست.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان یادآور شد: باید بدانیم که آیات قرآن کریم به‌وسیله یکدیگر تفسیر می‌شوند و نباید تفسیر به رأی کنیم و سبب شویم مردم نسبت به برخی مسائل علم کافی نداشته باشند.

 

موضوع خبر: 

آخرین محتوای سایت

محکومیت حادثه تروریستی پاکستان
پیام حضرت آیت الله حاج شیخ محسن فقیهی دام ظله در محکومیت حادثه تروریستی در پاکستان   بسم...
جشن بزرگ نیمه شعبان
جشن بزرگ نیمه‌شعبان و مراسم عمامه‌گذاری در دفتر آیت‌الله فقیهی   حجت‌الاسلام...
انتقاد از حاشیه‌سازی دولت
حضرت آیت‌الله فقیهی در دیدار علما و طلاب استان گلستان:  اتحاد و انسجام ملی با محور...
پیام تسلیت ارتحال آیت الله عبد خدایی قدس سره
پیام تسلیت حضرت آیت الله حاج شیخ محسن فقیهی دام ظله بمناسبت ارتحال حضرت آیت الله عبد خدایی...
انتقاد صریح از سوءمدیریت‌های اقتصادی
در دیدار جمعی از اساتید و طلاب گلپایگان مطرح شد: انتقاد صریح آیت ‌الله فقیهی از سوءمدیریت‌های...
اطلاعیه برگزاری چهاردهمین جلسه درس اخلاق مسیر بندگی
  به گزارش روابط عمومی دفتر فقیه عالیقدر حضرت آیت‌الله محسن فقیهی، در راستای سلسله جلسات...
دیدار جمعی از مسئولان امنیتی انتظامی
آیت الله فقیهی در دیدار جمعی از مسئولان امنیتی انتظامی: تبعیت از رهبری حکیم و فرزانه انقلاب، سبب...
نامه تسلیت به حضرت آیت الله العظمی سیستانی دام ظله
نامه تسلیت حضرت آیت‌الله حاج شیخ محسن فقیهی دام‌ظله به مناسبت درگذشت اخوی مکرّم مرجع عالیقدر حضرت...